انواع تراشه های به کار رفته در گوشی های همراه
این روزها گوشی های همراه تا جایی پیشرفت کرده اند که بسیاری از کاربران، از گوشی در محل کار خود نیز استفاده می کنند و در واقع بسیاری از فعالیت های حرفه ای را با استفاده از گوشی همراه مدیریت می کنند. دلیل این امر، استفاده هر چه بیشتر از تکنولوژی های مدرن در بین گوشی های همراه است. پردازنده گوشی موبایل، یکی از مهمترین قسمت های آن است که سرعت و کیفیت عملکرد گوشی همراه را به شدت تحت تاثیر قرار میدهد.
انواع تراشه گوشی های موبایل
یکی از مهمترین قسمت های به کار رفته در دستگاه های گوشی همراه CPU است. البته بسیاری از متخصصان از SOC یا سیستم روی تراشه در ارتباط با پردازنده ها استفاده می کنند .تمامی فعالیت هایی که بر روی یک گوشی موبایل صورت میگیرد باSOC در ارتباط هستند.
همچنین عملکرد دوربین، تعداد مگاپیکسل ها و کیفیت فیلمبرداری و عکاسی نیز به توانایی CPU یا همان تراشه بستگی دارد و سرعت پردازش اطلاعات را نیز تعیین میکند. در این مقاله قصد داریم به بررسی انواع پردازنده های به کار رفته در گوشیهای همراه بپردازیم . شرکت های بزرگ تولیدکننده گوشی همراه مانند سامسونگ و اپل و برخی از کمپانی های چینی مانند هواوی از انواع مختلف پردازنده ها مانند اسنپدراگون، اگزینوس، مدیا تک و یا Kirin استفاده می کنند.
پردازنده کوالکام اسنپدراگون
این پردازنده توسط یک شرکت آمریکایی تولید میشود و به عنوان یکی از از پیشرفته ترین و گران قیمت ترین پردازنده های به کار رفته در این گوشی های همراه شناخته شده است. در واقع اسنپدراگون به سه دسته تقسیم بندی شده است که هر کدام از آنها از کیفیت ساخت ویژه خود برخوردار است مثلاً اسنپدراگون 800 برای گوشی های پرچمدار و گران قیمت مورد استفاده قرار می گیرد و سری 600 که عملکردی در حد متوسط دارد در گوشی های میان رده و سری 400 که عملکرد نه چندان قوی دارد در گوشیهای ارزانقیمت مورد استفاده قرار می گیرد. اسنپدراگون به کار رفته در گوشی های سامسونگ سبب کاهش مصرف انرژی توسط گوشی و ارتقای عملکرد آن می شود. شاید یکی از دلایل این امر پردازش های مختلف و مجزای صورت گرفته توسط پردازنده کوالکام است مثلاً ثبت ویدیو توسط قسمت خاصی از تراشه صورت میگیرد و مجزا شدن پردازش هر کدام از فعالیت ها در قسمتهای مختلف این تراشه باعث شده است تا حرارت تولید شده در گوشی کاهش پیدا کند. یکی از ویژگی های به کار رفته در این دسته از پردازنده ها ویژگی کوییک شارژ یا شارژ سریع است که به شما کمک می کند تا گوشی را با بالاترین سرعت ممکن شارژ کنید. تصور میشود که Quick Charge گوشی را قادر می سازد تا در زمان 15 دقیقه از 0 تا 50 درصد شارژ شود.
پردازنده مدیاتک
این پردازنده نیز توسط یک شرکت تایوانی تولید میشود اما از محبوبیت چندانی برخوردار نیست و شاید یکی از دلایل این امر عملکرد ضعیف این دسته از تراشه های به کار رفته در بین گوشی های همراه باشد. تراشه مدیاتک در تستهای مربوط به پردازش و بنچمارک نتوانسته است نتیجه قابل قبول و مناسبی را از خود به نمایش بگذارد. به همین جهت سرعت پردازش گوشیهایی که از این تراشه استفاده کردهاند چندان بالا نیست و از طرفی مقدار زیادی از توان باتری را مصرف کرده و این امر منجر به داغ شدن گوشی می شود. یکی دیگر از مسائل مربوط به این دسته از گوشی ها با پردازنده مدیاتک، مسئله بروز رسانی آنهاست که یک پروژه بسیار دشوار است . برخی از پردازنده های ده هسته ای و 3 خوشه ای توسط مدیاتک تولید می شوند.
پردازنده اگزینوس
این پردازنده به عنوان یک تراشه بسیار قوی محسوب میشود و رقیب جدی اسنپدراگون است. سامسونگ در بسیاری از گوشی های پرچمدار خود از اگزینوس و یا از پردازنده اسنپدراگون استفاده می کند.
پردازنده Kirin
این پردازنده نیز توسط کمپانی هواوی تولید می شود در واقع در بسیاری از گوشی های ساخته شده توسط هواوی مورد استفاده قرار میگیرد. مدلهای 950 و 960 که در گوشیهای مانند Mate 9 و Mate 10 به کار رفته اند به عنوان نمونه ای از نسخه های قدرتمند Kirin محسوب می شوند. هواوی از تکنولوژی های دیگر نیز در گوشی های خود استفاده کرده است تا به این ترتیب میزان مصرف باتری را کاهش دهد.