“رم این گوشی، 8 گیگابایت می باشد و حافظه داخلی آن 128 گیگابایت است” احتمالا همه ی شما این جمله را بارها هنگام خرید گوشی، لپ تاپ و کامیپوتر شنیده اید.یک تصور رایج میان کاربران این است که رام را همان رم یا حافظه داخلی می دانند. در صورتیکه این تصور کاملا اشتباه است از این رو در این مقاله قصد داریم به کاربرد و تفاوت رم (RAM) و رام(ROM) و حافظه داخلی در گوشی موبایل بپردازیم تا شما را با این 3 اصطلاح مهم آشنا کنیم.
RAM یا رم چیست و چه کاربردی دارد؟
رم یا RAM مخفف Random Access Memory است. برای درک بیشتر کاربرد رم، آن را با یک یک مثال توضیح می دهیم: شما قصد دارید اینستاگرام خود را باز کنید و از این برنامه استفاده کنید یا دوست دارید به گالری بروید و عکس هایتان را مشاهده کنید. پردازنده یا CPU که مسئول پردازش و اجرا می باشد باید این اطلاعات را از هارد دریافت کرده و آن را پردازش و اجرا کند اما از آنجایی که سرعت هارد از CPU کمتر است در نتیجه برای بیرون کشیدن اطلاعات از هارد زمان زیادی از دست می رود. در این موقعیت از رم(RAM) استفاده می شود. در واقع اطلاعات برنامه ای که اجرا می کنید در رم کپی می شود و سپس پردازنده این اطلاعات را می خواند و خیلی سریع پردازش می کند در نهایت به راحتی می توانید برنامه های گوشی خود را اجرا کنید بنابراین می توان گفت رم رابط میان CPU(پردازنده) و هارد می باشد.هرچه رم گوشی بالاتر باشد پردازش و عملکرد گوشی نیز بهتر می شود.
رام (ROM) چیست و چه کاربردی دارد؟
رام مخفف Read Only Memory می باشد یعنی حافظه ای که فقط خوانده می شود. همانطور که در بالا اشاره کردیم یک تصور رایج میان کاربران این است که رام را همان رم می پندارند درصورتیکه این دو کاملا متفاوتند. اطلاعات و داده های راه اندازی گوشی توسط کمپانی تولید کننده در رام قرار می گیرد.به عنوان مثال هر زمان که گوشی سامسونگ را روشن کنید لوگوی سامسونگ ظاهر می شود. این یک دستوریست که در ROM نوشته شده و شما نمی توانید آن را تغییر دهید و فقط زمانی رام (ROM) تغییر پیدا می کند که گوشی یا لپ تاپ خود را به روز رسانی یا همان آپدیت کرده باشید.
فرق رم RAM با رام ROM چیست؟
- سرعت و ظرفیت RAM از سرعت و ظرفیت ROM بیشتر است.
- رم RAM برای افزایش سرعت پردازش می باشد و اطلاعات را به صورت موقت نگهداری می کند اما ROM اطلاعات را بلند مدت نگهداری می کند.
- اطلاعات در رم متغیر هستند ولی اطلاعات رام دائمی و غیرقابل تغییر هستند.
حافظه داخلی گوشی چیست و چه کاربردی دارد؟
حافظه داخلی گوشی به حافظه ای گفته می شود که در اختیار کاربر قرار دارد. هر برنامه ای که نصب می کنید، عکس و فیلم و … همگی روی حافظه داخلی ذخیره می شوند. حافظه داخلی گوشی مشخص است و نمی توان آن را تغییر داد. به عنوان مثال حافظه داخلی گوشی A73 سامسونگ 256 و 128گیگابایت می باشد و امکان تغییر این اعداد وجود ندارد ولی میتوان با استفاده از کارت حافظه یا همان SD Card آن را ارتقا داد. در ادامه به معرفی کارت حافظه می پردازیم.
کارت حافظه گوشی یا SD Card چیست و چه کاربردی دارد؟
کلمه SD مخفف عبارت Secure Digital می باشد. یکی دیگر از اشتباهات رایج میان کاربران این است که به کارت حافظه یا SD Card، رم (RAM) می گویند. احتمالا برایتان سوال پیش آمده که اگر SD Card رم نیست پس چیست و چه کاربردی دارد؟ کارت حافظه یا SD Card محلی برای ذخیره سازی اطلاعات و داده های شما در گوشی، لپ تاپ و … می باشد که به حافظه داخلی گوشی کمک می کند و فضای بیشتری را برای ذخیره عکس، فیلم و اپلیکیشن در اختیارتان قرار می دهد. به عنوان مثال حافظه داخلی گوشی شما 64 گیگابایت است و متاسفانه این فضا پر شده و دیگر امکان ذخیره سازی عکس، فیلم یا دانلود اپلیکیشن وجود ندارد چه باید کرد؟ در این صورت اگر گوشی هوشمندتان از کارت حافظه پشتیباتی کند می توانید یک SD Card تهیه کرده و حافظه ی گوشیتان را ارتقا دهید تا بتوانید دوباره به فعالیت روزمره خود بازگردید.
آیا رم همان کارت حافظه است؟
خیر. همانطور که در مطالب بالا اشاره شد. رم یا RAM نگهدارنده اطلاعات به صورت موقت است که به عمل پردازش سرعت می بخشد اما کارت حافظه یا SD Card برای ذخیره سازی اطلاعات و داده ها در گوشی و لپ تاپ به کار می رود که به حافظه داخلی کمک کرده و آن را ارتقا می دهد تا فضای بیشتری برای ذخیره عکس، فیلم، برنامه و … در گوشی داشته باشید.
فرق رم با کارت حافظه چیست؟
رم کاملا مجزا از کارت حافظه می باشد. رم رابط میان هارد و CPU می باشد که روی مادربورد (Motherboard) یا پردازنده قرار می گیرد و به راحتی قابل مشاهده نیست اما کارت حافظه برای نگهداری اطلاعات و ارتقای حافظه داخلی می باشد و به کمک آن می توانید عکس، فیلم و برنامه های بیشتری را در گوشی ذخیره و نگهداری کنید.شما می توانید کارت حافظه را جداگانه برای گوشی یا دستگاه هوشمند خود خریداری نمایید.
کلام آخر:
در این مقاله یک بار برای هممیشه شما را با رم، رام و کارت حافظه آشنا کردیم و دریافتیم که رم و حافظه داخلی 2 فاکتور مهم در انتخاب گوشی هوشمند می باشند. رم موجب افزایش سرعت پردازش و عملکرد گوشی و حافظه داخلی برای ذخیره سازی برنامه ها و عکس و فیلم در گوشی می باشد. کارت حافظه برای ذخیره سازی بیشتر داده ها تولید شده است و برای ارتقا حافظه داخلی گوشی به کار می رود. به کمک کارت حافظه یا SD Card می توانید فضای بیشتری برای ذخیره سازی اطلاعات شخصیتان داشته باشید. رام نیز یک سری دستورالعمل های گوشی می باشند که توسط شرکت تولید کننده ساخته و بر روی رام قرار گرفته اند. این دستورالعمل ها دائمی و غیرقابل تغییر می باشند و فقط هنگامی که شما دستگاه هوشمندتان را آپدیت کنید ممکن است رام دستگاهتان نیز کمی تغییر کند.
با سلام، ممنون از توضیحات کاملتون
مرسی از توضیحات کامل
مطالبتون خیلی کامل و دقیق بود. تشکر میکنم