اگر گوشی دسته دوم از شخص دیگری بخرید، یا خودتان گوشی موبایل به شخص دیگری بفروشید، باید فرایند انتقال مالکیت گوشی را طی کنید. انتقال مالکیت گوشی اقدام بسیار مهمی است که باید حتما انجام شود اما سوالات زیادی پیرامون نحوه انتقال مالکیت گوشی وجود دارد که در این مقاله قصد داریم به آن بپردازیم.
در این مقاله علاوه بر توضیح نحوه انتقال مالکیت گوشی سامسونگ به سوالات متداول کاربران در این خصوص پاسخ خواهیم داد:
- چه گوشی هایی نیاز به انتقال مالکیت دارند؟
- اگر انتقال مالکیت گوشی انجام نشود چه می شود؟
- انتقال مالکیت دست دوم بدون سیمکارت چگونه انجام می شود؟
- انتقال مالکیت در گوشی های دو سیم کارت چگونه انجام می شود؟
و …
چه گوشی هایی نیاز به انتقال مالکیت دارند؟
همه گوشی هایی که مشمول طرح رجیستری هستند در صورت خرید و فروش نیاز به انتقال مالکیت دارند. در صورتی که گوشی یا تبلت خود را قبل از تصویب قانون رجیستری یعنی قبل از سال 96 خریداری کرده اید، نیازی به انتقال مالکیت و رجیستری ندارند. اما کلیه دستگاه هایی که پس از سال 96 خریداری شده و رجیستری شده اند، نیاز به انتقال مالکیت دارند.
آیا انتقال مالکیت گوشی سامسونگ ضروری است؟
بله صد در صد. اگر می خواهید گوشی یا تبلت دسته دوم بخرید، باید حتما کد انتقال مالکیت موبایل را از فروشنده بگیرید و مطمئن شوید که فرایند انتقال مالکیت گوشی به صورت کامل انجام شده است. در صورتی که انتقال مالکیت انجام نشود، به این معنی است که خرید و فروش گوشی تلفن بدون سند انجام شده و از نظر قانونی برای شما مشکل ایجاد می کند.
اگر انتقال مالکیت گوشی سامسونگ انجام نشود چه می شود؟
اگر انتقال مالکیت گوشی انجام نشود، مالک قانونی گوشی شخصی است که گوشی را از او خریداری کرده اید و کلیه حقوق مالکیت و استفاده از گوشی موبایل برای او در نظر گرفته میشود. بنابراین پیشنهاد می کنیم که حتما هنگام خرید گوشی دسته دوم انتقال مالکیت را انجام دهید تا متضرر نشوید.
آموزش نحوه انتقال مالکیت گوشی سامسونگ در سامانه همتا
اگر شما نیز قصد دارد یک دستگاه گوشی کارکرده یا دست دوم را خریداری کنید یکی از نکات ضروری، این است که از فروشنده، انتقال مالکیت بگیرید و در حضور او، دستگاه را برای سیمکارتتان فعال سازی کنید.
3 روش انتقال مالکیت گوشی های دسته دوم در سامانه همتا
همتا Hamta سامانه ای است که اطلاعات گوشی های موبایل و تبلت ها در آن ثبت می شود. خدماتی مثل رجیستری گوشی، انتقال مالکیت گوشی و … در سامانه همتا انجام می شود. در ادامه 3 روز برای انتقال مالکیت گوشی در سامانه همتا را به شما آموزش می دهیم.
1. انتقال مالکیت گوشی از طریق سامانه همتا
یکی از راحت ترین روش های انتقال مالکیت گوشی مراجعه سامانه همتا است. برای ورود به این سامانه وارد سایت https://hamta.ntsw.ir شوید.
در صفحه ای که باز می شود با شماره تلفن مالک گوشی وارد شوید.
رمز ورود برای شماره ای که وارد کردید ارسال می شود.
رمز پیامک شده را به همراه کد امنیتی وارد کنید
در صفحه ای که باز می شود می توانید گوشی های تحت مالکیت این دستگاه را ببینید. تیک گوشی ای که قصد انتقال مالکیت آن را دارید را بزنید.
بعد از این که گوشی مورد نظر را انتخاب کردید روی گزینه انتقال مالکیت/فروش در بالای صفحه کلیک کنید.
حالا در قسمت انتقال به شماره سیم کارت خریدار، شماره شخصی که می خواهید مالکیت گوشی را به او انتقال دهید وارد کنید.
اطلاعات وارد شده را یک دور بررسی کنید و در صورت درست بودن گزینه تایید و در غیر این صورت گزینه انصراف را انتخاب کنید.
اگر انتقال مالکیت گوشی به درستی انجام شود، یک پیام با عنوان تکمیل فرایند به شما نمایش داده می شود.
در این مرحله وقتی وارد سامانه همتا می شوید دیگر اسم گوشی ای که مالکیتش را منتقل کرده اید، در لیست گوشی های تحت مالکیت شما نمایش داده نمی شود.
کد انتقال مالکیت گوشی دست دوم
بعد از این که انتقال مالکیت گوشی توسط فروشنده انجام شد، یک پیامک با کد انتقال مالکیت گوشی برای خط خریدار ارسال می شود. توجه داشته باشید که این کد حتما با سر شماره HAMTA باید ارسال شود نه شماره دیگری. زمانی که مشتری کد انتقال مالکیت را دریافت کرد، باید به سامانه همتا مراجعه کند و با استفاده از این کد، شناسه IMEI دستگاه خریداری شده را برای سیمکارت خود فعال کند.
2. انتقال مالکیت گوشی با کد #۷۷۷۷*
یک روش راحت تر برای انتقال مالکیت گوشی سامسونگ استفاده از کد دستوری #۷۷۷۷* است.
مرحله 1:
ابتدا باید مالک دستگاه ، با سیم کارت خود کد دستوری *777# را شماره گیری و گزینه تماس را انتخاب کند
سپس گزینه 3 یعنی انتقال مالکیت را انتخاب کند
در این مرحله، شناسه (IMEI) های تحت مالکیت سیمکارت نشان داده می شوند. در اینجا باید عدد شناسه ای که قصد انتقال مالیکت آن را دارید ارسال کنید
اگر شناسه در لیست نبود، گزینه افزودن دستگاه را انتخاب کنید و شناسه را وارد نمایید. سپس دوباره مراحل گفته شده را از اول تکرار کنید.
در مرحله بعد نیز شماره سیم کارتی که قصد انتقال مالکیت دستگاه به آن را دارید (سیمکارت مشتری) وارد کنید.
سپس، شماره دستگاهی که قصد انتقال مالکیت آن را دارید و شماره سیمکارت خریدار، نمایش داده می شود.
در صورت تایید اطلاعات توسط شما، گزینه 1 را ارسال کنید.
در نهایت، پیامی برای شما ارسال می شود که ارسال کد فعال سازی از طریق پیامک به سیمکارت فرد خریدار است.
خریدار گوشی باید با استفاده از کد فعال سازی همانطور که توضیح دادیم، گوشی خریداری شده را در سامانه همتا ثبت کند.
شما با دنبال کردن این مراحل می توانید مالکیت دستگاه را به راحتی و در زمان کوتاهی انتقال دهید.
3. انتقال مالکیت گوشی با اپلیکیشن همتا
یکی از روش های انتقال مالکیت گوشی استفاده از اپلیکیشن همتا است. این اپلیکیشن که اپ رسمی همتا است، امکاناتی همچون استعلام اصالت گوشی، فعال سازی گوشی نو و انتقال مالکیت را در اختیار شما قرار می دهد.
برنامه انتقال مالکیت گوشی + دانلود
برنامه انتقال مالکیت گوشی همتا را می توانید از سایت رسمی همتا یا گوگل پلی دریافت کنید. برای گوشی های ایفون نیز امکان دانلود از اپ استور ایرانی فراهم شده است. پس از دانلود و نصب برنامه، مراحل زیر را انجام دهید:
استفاده از برنامه انتقال مالکیت گوشی
اپلیکیشن همتا را باز کنید و شماره موبایلتان را وارد کنید (فروشنده). یک کد برای شما پیامک می شود که باید آن را جهت ورود به پنل وارد کنید. در پنل سامانه همتا چندین گزینه در اختیار شما قرار می گیرد. گزینه انتقال مالکیت را انتخاب کنید.
در صفحه ای که باز می شود می توانید لیست همه دستگاه هایی که تحت مالکیت شما هستند را مشاهده کنید. دستگاهی که قصد انتقال مالکیت آن را دارید انتخاب کنید. سپس شماره تلفن خریدار گوشی را در کادر انتقال به شماره سیمکارت خریدار وارد کنید. در پایان گزینه انتقال را بزنید.
برای شما یک پیام نمایش داده می شود که در آن اطلاعات شما و خریدار، نام و مدل و شناسه دستگاه نوشته شده است. اگر همه موارد مورد تایید بود گزینه بله و در غیر این صورت گزینه خیر را انتخاب کنید.
استعلام مالکیت گوشی بعد از انتقال
برای استعلام مالکیت گوشی بعد از انتقال، با یکی از روش هایی که گفتیم وارد پنل خود در سامانه همتا شوید (مراجعه به سایت، استفاده از کد دستوری یا استفاده از اپلیکیشن). در سامانه همتا لیست دستگاه هایی که تحت مالکیت شما هستند را چک کنید.
- اگر خریدار گوشی باشید، مشخصات گوشی باید در لیست دستگاه های تحت مالکیت شما نمایش داده شود.
- اگر فروشنده گوشی باشید، مشخصات دستگاه باید پس از انتقال مالکیت، از لیست دستگاه های شما حذف شده باشد و دیگر آن را در لیست مشاهده نکنید.
انتقال مالکیت در گوشی های دو سیم کارت
در گوشی های دو سیم کارت نیازی به انتقال مالکیت برای هر دو سیم کارت وجود ندارد و کافی است فقط کد انتقال مالکیت گوشی را برای یکی از اسلات های سیمکارت دریافت کنید. وقتی مالکیت یک اسلات سیمکارت منتقل می شود، مالکیت اسلات دوم هم به صورت خودکار به شما منتقل خواهد شد.
انتقال مالکیت دست دوم بدون سیمکارت
اگر به سیمکارت مالک دستگاه دسترسی ندارید، می توانید از روش زیر استفاده کنید:
به سایت همتا مراجعه کنید و با شماره سیمکارت خودتان وارد شوید (سیمکارتی که روی گوشی خریداری شده فعال کرده اید)
وارد قسمت وضعیت شناسه دستگاه (IMEI) شوید.
روش پیدا کردن IMEI دستگاه: کد *#06# را شماره گیری کنید
شناسه IMEI گوشی مورد نظر را وارد کنید و روی گزینه جستجو کلیک کنید
روی گزینه OK کلیک کنید. در این صفحه می توانید شماره سیمکارت مالک دستگاه را مشاهده کنید و با مالک دستگاه تماس گرفته و از او بخواهید انتقال مالکیت را برای شما انجام دهد.
در صورتی که با این روش نتوانستید شماره مالک را پیدا کنید، با سامانه همتا تماس بگیرید و درخواست راهنمایی کنید.
انتقال مالکیت گوشی برای تعویض سیمکارت لازم است؟
خیر در صورتی که خرید و فروشی در کار نباشد و تنها بخواهید سیمکارت گوشی را عوض کنید، یا گوشی را موقتا به کسی قرض دهید، نیازی به انتقال مالکیت گوشی نیست.
انتقال مالکیت گوشی های دسته دوم سامسونگ
هنگام خرید و فروش گوشی های دسته دوم، حتما باید انتقال مالکیت انجام دهید. در این مقاله 3 روش انتقال مالکیت گوشی های دسته دوم را توضیح دادیم و به سوالات پرتکرار کاربران در این خصوص پاسخ دادیم. امیدواریم که مطالعه این مقاله به شما کمک کرده باشد. حتما نظرات و تجربیاتی که در خصوص انتقال مالکیت گوشی های دسته دوم دارید را در بخش کامنت های سایت با ما در میان بگذارید.
وبسایت نمایندگی رسمی فروش سامسونگ، بزرگترین و معتبرترین منبع خبری محصولات سامسونگ